Wat neem je mee uit 2017 naar 2018? en wat laat je los?

17 december 2017
December de feestmaand, de maand van het licht dat wordt gevierd nadat op 21 december de kortste dag en de langste nacht voorbij zijn. Een maand van bezinning. Ter inspiratie een terugblik op 2017 en een vooruitblik op 2018.
Een terugblik

Terugkijkend naar 2017 was het een jaar vol groei zowel persoonlijk als zakelijk. Vol overgave heb ik verder gebouwd aan PuurKarinCoaching waarbij ik mensen met individuele sessies begeleid in hun weg naar een gelukkiger en energieker leven.  Mooie ervaringen, verhalen, wandelingen maar vooral persoonlijke groei voor mijn klanten. Daar haal ik mijn voldoening uit.

Daarnaast ben ik als leefstijl- en sportcoach actief voor MyDailyLifestyle. Tientallen leefstijltrainingen en workshops gaf ik aan een enorme diversiteit van medewerkers; van kantoorpersoneel, tot productiemedewerkers, bouwvakkers en chauffeurs. Wat geniet ik van mijn werk omdat ik steeds weer te maken heb met de verschillende doelgroepen en persoonlijkheden waarbij voor ieder persoonlijk leefstijluitdagingen spelen. Ook was ik te vinden op tal van bedrijfsevents/vitaliteitsdagen met een “meten is weten” stand.  Daar gaf ik deelnemers een persoon leefstijladvies op basis van een lichaamsmeting op de speciale “Tanita” weegschaal die je metabolische leeftijd meet.  Ook stond ik op “FitPleinen”, daar nam ik conditietesten af, onderzocht ik de bloeddruk, het cholesterol en glucose. Geweldig om bewustwording over leefstijl te creëren bij vele mensen, soms 50 op één dag!

Ik de loop van dit jaar werd ik door MyDailyLifestyle gevraagd om als accountmanager de leefstijl diensten (coaching, workshops en programma’s) bij bedrijven te introduceren. Dit was de kroon op mijn werk want nu kan ik in plaats van één persoon een hele groepen mensen de kans geven om hun leefstijl te verbeteren en daardoor lekkerder in hun vel te zitten!! Vanuit mijn jaren lange HR ervaring in de zakelijke dienstverlening en mijn coach- en leefstijlopleidingen was dit een uitgelezen kans om al mijn kwaliteiten in te zetten. Deze kans heb ik met beide handen aan gegrepen en iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk.  

Lijfspreuk

Mijn lijfspreuk “als je werkt met je hart hoef je nooit meer hard te werken” en “luister naar je hart, dat klopt altijd” heb ik het afgelopen jaar echt mogen ervaren.  Mijn droom: de wereld een klein beetje mooier maken door mensen te begeleiden het beste in zichzelf naar boven te laten halen zodat ze zichzelf gelukkiger en energieker voelen. 

Ik ben hobbels op mijn weg tegen gekomen maar het is het meer dan waard.

Wat laat ik achter in 2017?
  • Het lesgeven als XCO instructeur. Ik ben super trots omdat ik mijn certificaat heb gehaald. Groepslesinstructeur van een kinderdroom van mij en daarom ben ik blij met deze ervaring. Na een halfjaar bleek dat mijn inspanningen (ieder kwartaal instuderen van 10 nieuwe nummers, blessure door overtraining ) niet opwogen tegen het plezier van het lesgeven.
  • Hardlopen met als doel zo snel mogelijk de eindstreep halen, is geworden mindfull run; hardlopen en genieten.
  • Te veel en te hard werken omdat ik alles voor 100% goed wil doen. Genoegen nemen met 80% zodat ik meer tijd heb en rust voor mezelf mag nemen.
Wat bouw ik uit in 2018?
  • Particuliere klanten binnen PuurKarinCoaching laten groeien.
  • Zakelijke klanten met de diensten van MyDailyLifestyle bedienen zodat medewerkers fitter en vitaler worden. En daarmee duurzamer inzetbaar zijn.
  • De 80-20 regel toepassen. Uit onderzoek blijkt 80% van het resultaat wordt gehaald door 20% van de inzet. Mijn neiging om alles voor 100% (goed) te doen en voor te bereiden loslaten en gaan voor 80%, hiermee kan ik effectiever werken.
  • Dagelijks minimaal 30 minuten bewegen, de tijd nemen om rustig te eten en dagelijks 20 minuten mindfulness toepassen zodat ik kan ontspannen en mezelf kan “resetten”. Mijn sporthorloge “Fitbit” is voor mij een geweldig hulpmiddel omdat ik hierop mijn beweging en ontspanning kan volgen en dit ook terug kan lezen op een app op mijn telefoon.
  • Bewust tijd inbouwen voor gezin, familie en vrienden.
  • Genieten van al het moois dat op mijn pad komt en niet alleen focussen op het doel. Dit geldt niet alleen voor het hardlopen maar ook voor het dagelijksleven.
Mijn wens voor jou: Een gelukkig en energiek 2018

In 2018 ga ik op dezelfde voet verder als waar ik bij het schrijven van dit bericht ben. Ik gun het jou ook je dromen te realiseren, te genieten van al het moois dat het leven biedt. Je bent hier op de wereld gezet met jouw kwaliteiten iets waardevols toe te voegen.  Het leven is niet altijd makkelijk maar als je de signalen op jou pad ziet en ze aanpakt kun je groeien en kom je tot bloei…..ik wens je een gelukkig en energiek 2018.

Wil je ook van 2018 jou beste jaar ooit maken, of kan het bedrijf waar je werkt advies op het gebeid van vitaliteit gebruiken?  Ik denk graag met je mee. Neem gerust contact met me op op 06-22666466.

Delen: