Hoe ontwikkel je een positieve mindset? 5 tips

De 20 januari 2020, de derde maandag in januari "Blue Monday"
1 Zorg goed voor jezelf

Eet gezond, slaap voldoende, neem ontspanning en vermijdt stress. Als je goed voor jezelf zorgt heb je meer energie om negativiteit aan te pakken.

2 Ga naar buiten

Zoek de buitenlucht op en maak een wandelingetje bijvoorbeeld tijdens de luncht. Daglicht is gezond voor je en na een wandelingetje kom je weer "fris" terug.

3 Werk van buiten naar binnen

Je kunt je mind voor de gek houden door een lacht op je gezicht te maken of en zelfverzekerde houding aan te nemen, Je gaat je automatisch beter voelen

4 Houd een dankbaarheidsdagboekje bij

Schrijf voor het slapen gaan 3 dingen op waarvoor je dankbaar was deze dag. Het hoeven maar hele kleine dingen te zijn zoals bij voorbeeld genieten van een kopje koffie of thee. Als je dit later terug leest ga je weer terug naar dat dankbare gevoel en dat geeft rust en maakt je blij.

5 Beoefen mindfulness

Vaak maken we ons druk over zaken uit het verleden of de toekomst. Je kunt jezelf trainen in het NU te blijven door met aandacht activiteiten te doen. Bijvoorbeeld wandelen met aandacht en voelen dat je je voet neerzet, stap voor stap. Of poets je tanden met aandacht, of proef bewust iedere slok drinken dat je neemt.

Nieuws

3 februari 2019
Speciale actie tot 28 februari: coaching op goede voornemens.

Meer nieuws

12 maart 2018
Leven in het NU, hoe doe je dat?
17 januari 2018
Handvatten bij het volhouden van je goede en het afleren van je slechte gewoontes
17 december 2017
December de feestmaand, de maand van het licht dat wordt gevierd nadat op 21 december de kortste dag en de langste nacht voorbij zijn. Een maand van bezinning. Ter inspiratie een terugblik op 2017 en een vooruitblik op 2018.
20 november 2017
Afgelopen week was het de week van de werkstress. Een jaarlijks terugkerende week vanuit het Ministerie van Sociale zaken en Volksgezondheid.